politica de confidentialitate

Cand se aplica

Politica de confidentialitate se aplica datelor personale ale celor care doresc sa devina, sunt sau au fost clienti RODION BUTIC SRL-D, inclusiv datele colectate, utilizate sau dezvaluite in timp ce utilizeaza site-ul companiei noastre (www.rodionbutic.com) sau pagina noastra de facebook (www.facebook.com/rodionbutic). Cand ne referim la „Rodion butic”, „noi” sau „compania noastra” in aceasta declaratie, ne referim la RODION BUTIC SRL-D.

Iti poti gestiona consimtamantul asupra scopurilor in care vor fi utilizate datele cu caracter personal trimitand un e-mail la adresa contact@rodionbutic.com, ne poti scrie la adresa Aleea Huedin nr. 1, bl. 5, sc. 1, ap. 16, sector 4, Bucuresti.

Aceasta politica este valabila incepand cu data de 25.05.2018

Care este scopul

Cand utilizezi site-ul nostru ne incredintezi o parte dintre datele tale cu caracter personal. Intelegem acest lucru si il apreciem. Prin tot ceea ce facem ne straduim sa le protejam si sa iti oferim un control cat mai bun asupra lor. Politica de confidentialitate te ajuta sa intelegi ce date personale colectam despre tine, modul in care folosim datele tale personale si ce optiuni ai asupra utilizarii acestora.

Ne angajam sa pastram acuratetea, confidentialitatea si securitatea datelor tale personale. Pentru a fi in concordanta cu modificarile legislative si/sau cu realitatile practice cu care se confrunta, ne rezervam dreptul de a ajusta oricand prezenta politica, modificarile devenind obligatorii din momentul publicarii acestora pe site.

Ce reprezinta datele cu caracter personal

Dorim sa intelegi cat mai clar ce reprezinta “datele cu caracter personal”. Datele cu carater personal sunt informatii despre o persoana identificata sau identificabila. Exemple de astfel de date: nume, prenume, adresa, numar de telefon, email, date legate de cartea de identitate, CNP, informatii bancare, cookie, adresa de IP a calculatorului, ID-urile dispozitivelor mobile, informatii din browserul tau web (cum ar fi tipul browserului si limba browserului), actiunile pe care le faci pe site-ul nostru web etc.

In ce scop le colectam

Datele cu caracter personal sunt colectate pentru derularea efectiva a relatiilor comerciale, pentru a iti oferi servicii cat mai bune, pentru a imbunatati permanent functionalitatile site-ului nostru. Limitam datele personale pe care le colectam la ceea ce este relevant in vederea procesarii particulare a acestora. Nu procesam datele tale personale in moduri care sunt incompatibile cu scopurile pentru care informatiile au fost colectate sau ulterior autorizate de tine.

Date CONTRACTUALE (obligatorii) – pentru demararea procesului de angajare a unui contract si pentru derularea efectiva a relatiei comerciale (prin acceptarea termenilor si conditiilor prezentate)

Se pot colecta date (nume, prenume, telefon, email etc.) pentru a putea sa raspundem intrebarilor tale legate de produsele si serviciile noastre, pentru a putea organiza procesarea si livrarea efectiva a comenzilor tale. Aceste date sunt colectate prin formulare dedicate din site de genul: contact, comanda. Aceste date sunt denumite generic “date contractuale”. Fara ele, comanda ta nu poate fi preluata (de exemplu: nu stim cum sa iti raspundem la intrebari), nu poate fi prelucrata (de exemplu nu pot fi emise documente fiscale pentru incasarea contravalorii produselor etc.) si nu poate fi livrata (prin curier sau prin alte metode acceptate). Nu vei putea beneficia de produsele noastre fara a furniza aceste date.

Putem dezvalui datele tale personale fara a iti oferi posibilitatea de a renunta atunci cand utilizam procesatorii terta parte (firme de curierat, procesatori de plati online etc.) pentru a efectua servicii in numele nostru si conform instructiunilor noastre. Clientii nu pot renunta la primirea de e-mailuri legate de procesarea, derularea si livrarea comenzii (sau a altor procese asociate acestui scop). Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date il reprezinta interesele noastre legitime (articolul 6 alin 1 lif (f) din regulamentul general privind protectia datelor).

Date FUNCTIONALE – pentru o experienta cat mai buna in utilizarea site-ului

Se pot colecta datele indirecte ce se pot utiliza in crearea unui website mai bine structurat (ex: rapoartele din Google Analytics etc.). Aceste date ne ajuta sa vedem fluxul de navigare a vizitatorilor in site, volumul de navigare precum si alte informatii utile relevante in imbunatatirea site-ului, pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna.
Toate aceste functionalitati sunt gandite pentru a iti oferi cele mai bune optiuni de informare si achizitie. Daca nu esti de acord cu utilizarea datelor in acest scop, nu poti beneficia de  avantajele acestor functionalitati. Temeiul legal al colectarii acestor date il reprezinta consimtamantul (art.6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).

Date de MARKETING – pentru un site mai bine structurat, reclama relevanta si informare in social media
Se colecteaza date personale, cum ar fi datele directe (nume, prenume, telefon, email etc.) sau indirecte (cookie-uri, adresa de IP a calculatorului, locatia, ID-urile dispozitivelor mobile etc.).
Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt trimise de pe un site web catre un browser pentru a inregistra informatii despre utilizatori in diferite scopuri. Utilizam cookie-uri si tehnologii similare. Pentru informatii suplimentare consultati pagina de pe site-ul nostru care contine politica privind cookie-urile.
Site-ul nostru iti permite sa te conectezi cu retele media sociale, cum ar fi Facebook (facebook.com). Conectandu-te, se pot colecta adresa IP si pagina pe care o vizitezi din site-ul nostru. De asemenea se seteaza un cookie pentru a permite aplicatiilor de social media sa functioneze corect. S-ar putea sa ti se ofere o optiune de catre conturile de social media pentru a posta informatii despre activitatile tale pe pagina personala de profil din reteaua social media, pentru a le permite accesul si altor utilizatori la acele informatii din reteaua ta. Aceste date le denumim generic ”date in scopuri de marketing”. Temeiul legal al colectarii acestor date il reprezinta consimtamantul (art.6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor).

Cum le colectam si cum iti gestionati consimtamantul

Cand interactionezi cu site-ul nostru, iti oferim posibilitatea de a acorda si de a iti retrage in orice moment consimtamantul pentru utilizarea datelor tale. In momentul plasarii comenzii sau a trimiterii unui mesaj, ai optiunea de accespta sau nu oferirea datelor cu caracter personal. La utilizarea site-ului, esti informat privind politica cookie. In cazul in care vrei sa soliciti stergerea datelor tale cu caracter personal la adresa e-mail contact@rodionbutic.com sau scriindu-ne la adresa postala Aleea Huedin nr. 1, bl. 5, sc. 1, ap. 16, sector 4, Bucuresti.
Ce drepturi ai

Depunem toate eforturile pentru a iti garanta drepturile pe care le ai, in conformitate cu legislatia in vigoare. Iti oferim acces la datele personale pe care le pastram in legatura cu tine. De asemenea, iti oferim posibilitatea sa soliciti modificarea sau sa stergerea informatiilor tale. Putem limita sau refuza accesul la datele cu caracter personal, in cazul in care eforturile sau cheltuielile de furnizare a accesului ar fi disproportionate fata de riscurile pentru intimitatea ta sau daca drepturile altor persoane, altele decat tine, ar fi incalcate. Alte motive pentru refuzul sau limitarea accesului pot include restrictiile impuse de legislatia in vigoare sau alte aspecte similare, indreptatite.

Ai dreptul de modificare si stergere a datelor tale cu caracter personal, in special a datelor incomplete sau inexacte de exemplu, in cazul in care unele dintre datele personale pe care le-ai furnizat (numar de telefon, adresa e-mail, persoana imputernicita etc.) nu mai sunt actuale.
Luam masuri rezonabile pentru a ne asigura ca datele personale pe care le procesam sunt viabile pentru utilizarea dorita si exacte, complete si actuale. In acest sens, ne bazam pe tine sa actualizezi si sa corectezi datele personale in masura in care este necesar pentru scopurile pentru care  au fost colectate sau ulterior autorizate de tine. Solicitarile de accesare, modificare sau stergere a informatiilor vor fi tratate in termen de 30 de zile.

Ai dreptul de restrictionare a prelucrarii, de a te opune prelucrarii datelor personale care te privesc si sa soliciti rectificarea, actualizarea ori stergerea datelor in conditiile legii. Acest drept poate fi exercitat oricand, in mod gratuit si fara justificare, cu exceptia acelor date pentru care prelucrarea reprezinta o obligatie legala.

Aveti dreptul de a solicita portabilitatea (exportul) datelor cu caracter personal. Putem limita sau refuza portabilitatea datelor cu caracter personal, in cazul in care eforturile sau cheltuielile de furnizare a accesului ar fi disproportionate fata de avantajele aduse in cazul respectiv.

Ai dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat.

Ai dreptul de a inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), precum si de a te adresa justitiei, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Cui dezvaluim datele tale si unde le trasferam?

Colaboram cu firme de curierat, procesatori bancari si companii din domeniul internetului: Google, Facebook etc. – toate acestea, pentru o cat mai buna experienta cu site-ul nostru.

Putem impartasi datele tale personale furnizorilor de servicii contractati in vederea procesarii si livrarii comenzilor (cum ar fi procesatorii de plati, furnizorii de servicii de curierat etc.), in vederea imbunatatirii experientei de utilizare a site-ului (ex: Google Analytics etc.), precum si in alte scopuri: servicii de contabilitate, avocatura, consultanta, afiliati, parteneri de afaceri etc. Dezvaluirea datelor se face in temeiul faptului ca serviciile necesare derularii afacerilor noastre nu pot fi prestate de catre noi. Depunem toate eforturile pentru a avea un angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare. In cazul in care furnizorii nostri de servicii de gazduire sau alte servicii similare sunt transferate in afara spatiului economic european (SEE), se depun eforturi pentru a se asigura masuri de protectie adecvate.

Este posibil sa dezvaluim datele tale personale, fie prin prescriptiile legii, proces legal, litigii si / sau solicitari din partea autoritatilor publice si guvernamentale din tara ta de resedinta sau din afara acesteia. De asemenea, putem dezvalui informatii personale despre tine daca stabilim ca dezvaluirea este in mod rezonabil necesara pentru a ne asigura respectarea termenilor si conditiilor noastre sau pentru a ne proteja operatiunile sau utilizatorii. Informatii relevante pot fi gasite si in anunturile referitoare la activitatile specifice de prelucrare a datelor. De asemenea, putem transfera date personale in cazul unui audit.

Cum asiguram securitatea datelor?

Siguranta datelor tale este importanta pentru noi. Depunem toate eforturile necesare in acest sens. Luam masuri rezonabile si adecvate pentru a proteja datele personale de pierderi, utilizari incorecte si acces neautorizat, dezvaluire, modificare si distrugere, tinand cont de natura acestora. Luam toate masurile interne pentru a identifica si a asigura securitatea  informatiilor, masurile fiind verificate in mod regulat si adaptate la stadiul tehnicii. Compania noastra utilizeaza furnizori de servicii conexe cu notorietate in piata (ex: servicii de gazduire, servicii de dezvoltare software, solutii de marketing etc.) pentru indeplinirea acestui obiectiv.

Care este perioada de pastrare

Pastram informatiile conform specificatiilor legale si atata timp cat tu esti de acord.

Stocarea datelor cu caracter personal se face pe perioadele de timp specificate de legislatia in vigoare, in vederea mentinerii evidentelor legate de activitatile desfasurate, pentru protejarea drepturilor in justitie si exercitarea altor drepturi conform legii si contractelor incheiate, indeplinirea eventualelor cerinte de arhivare, in acord cu dispozitiile legale. Datele cu caracter personal necesare beneficierii de functionalitatile site-ului nostru si a activitatilor cu caracter promotional se stocheaza pe o perioada nedeterminata de timp, pana la solicitarea ta explicita.

Cum tratam solicitarile minorilor?

Nu prestam servicii si nu livram minorilor bunuri decat in cazurile exprese prevazute de lege. Compania noastra nu urmareste in activitatile sale de prelucrare de date prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor, cu varsta sub 16 ani. Orice persoana care ne furnizeaza datele personale garanteaza ca este major, respectiv are capacitate deplina de exercitiu. In cazul in care are totusi loc o procesare a datelor cu caracter personal pentru o persona care nu este majora, vom sista procesarea acestor date odata cu luarea la cunostinta a acestui fapt. Orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza in conformitate cu cerintele legale si in cazuri strict determinate. Minorii care au implinit varsta de 14 ani pot achizitiona servicii, solicita si primi comunicatii de la compania noastra numai daca au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

Ce facem in cazul incidentelor de securitate?

Informarea ta si a autoritatilor este primul pas. Remedierea situatiei aparute este prioritatea noastra. In cazul in care survine o incalcare a datelor cu caracter personal vom notifica autoritatile competente pentru protectia datelor in termen de 72 de ore, in functie de gradul de risc pentru client sau pentru vizitatorul site-ului. Clientii afectati sau vizitatorii site-ului vor fi, de asemenea, notificati in legatura cu incalcarea. Vom lua toate masurile necesare remedierii situatiilor aparute, in vederea protejarii drepturilor tale.